Organizational Development

Een snel veranderende wereld vraagt wendbaarheid en innovatiekracht

De wereld van morgen vraagt om verandering. Maar oude waarden, gewoontes en structuren zijn als een warme deken waar we niet graag onder vandaan kruipen.

 

 

Afbeelding 5 not just paper 2 regels

Doel

Kyden werkt met organisaties aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving. Organisaties die daarin voorop lopen streven een gemeenschappelijk doel na, maken positieve impact en leveren een bijdrage aan een gezond economisch systeem. Niet langer is competitie (winnen versus verliezen), maar breed samenwerken het uitgangspunt voor bedrijfsvoering. 

Onze diensten

Hoe effectief is de organisatie in het maken van impact?

Kom meer te weten →

Hoe richten we de organisatie van de toekomst in en hoe zorgen we voor samenwerking over de afdelingen heen? 

Kom meer te weten →

Welke aspecten van de cultuur gaan helpen in de verandering? Waar moeten we voor waken? 

Kom meer te weten →

Hoe ziet behoorlijk bestuur eruit?

Kom meer te weten →

Hoe geven we leiding aan verandering en hoe neem je anderen in de verandering mee? En wat maakt ons een team in plaats van een groep? 

Kom meer te weten →

Met visie op de toekomst

 
Om als organisatie doelstellingen te realiseren in harmonie met de mens, de maatschappij en de natuur, heb je een scherpe visie op de maatschappelijke impact van de eigen organisatie nodig. Dat vereist lef en het opzij zetten van ego. De impact die een organisatie alleen kan maken is bijna altijd beperkter dan wanneer je samen met anderen werkt. Samenwerking in de sector is daarom essentieel om verandering voor elkaar te krijgen. Zo helpen wij het Ministerie van Defensie met het bouwen van een strategisch samenwerkingsverband tussen de logistieke sector en Defensie om onze maatschappij beter te beschermen tegen dreigingen. 
Tim Meurs
Tim Meurs
Business Unit Lead Transform 360

Bespreek de mogelijkheden

Ervaar de kracht van Organizational Development. Neem vandaag nog contact op met Tim Meurs.