Betekenisvolle Organisaties & Teams

Hoe organisaties een positieve impact maken op milieu en maatschappij.
 

Betekenisvolle organisaties zijn succesvol wanneer ze een langetermijnperspectief hebben en zichzelf continu weten aan te passen aan veranderende omstandigheden. Hun organisatiedoelen zijn afgestemd op de eisen en behoeften vanuit de maatschappij en het milieu, en hun missie maakt deel uit van de organisatiecultuur en stroomt door alle haarvaten van het bedrijf. Visionair leiderschap, een op dialoog gerichte samenwerking en een gezonde en inspirerende werkomgeving waar talenten tot bloei komen, zijn hierbij onmisbaar.

Afbeelding onze visie - laag

Van maatschappelijke missie naar betrokkenheid

Wil je als organisatie je betekenisvolle missie omzetten naar daadwerkelijke betrokkenheid, dan zijn een vooruitziende blik, veerkracht en praktische, duurzame oplossingen onmisbaar. Het is cruciaal om de gehele organisatie hierbij te betrekken: hoe beleven de medewerkers en teams de missie op persoonlijk niveau? Worden beloftes waargemaakt? Hoe worden keuzes gemaakt? En hoe consistent is de organisatie hierin? Deze factoren zijn van invloed op hoe mensen de interne en externe organisatie ervaren.

Walk the talk

Oftewel: doe wat je zegt, maar ook: zeg wat je doet. Bij Kyden geloven we dat betekenisvol transformeren alleen kan door een open en transparante dialoog. Op deze wijze kunnen we de waarde en werkwijze van de organisatie continu onderzoeken. Wordt er gedaan wat er wordt beloofd? Een open communicatie zorgt voor connectie. Hiermee onderzoeken we uiteenlopende perspectieven, overbruggen we verschillen en bereiken we waardevolle en duurzame oplossingen.

Betekenisvolle talenten

Maatschappelijk betrokken ondernemen betekent niet alleen oog hebben voor de buitenwereld, maar ook voor de talenten binnen jouw organisatie: of iemand nu jong of ouder is, ervaren of minder ervaren, intern of extern. Een medewerker is niet alleen een bron van arbeid: ieder individu heeft een eigen waardevolle inbreng en verdient het om gezien te worden en zichzelf te kunnen ontwikkelen. Op een betekenisvolle manier met je mensen omgaan, betekent dat je ze hun talenten en vaardigheden op een zinvolle manier laat ontwikkelen met een vooruitziende blik op de arbeidsmarkt. 

Wij helpen organisaties met hun betekenisvolle, duurzame transformatie door het stimuleren van betrokkenheid, open communicatie en talent. 
David van Kampen
David van Kampen
Principal Consultant

Ga voor een betrokken, duurzame transformatie

Wil je weten hoe we jouw organisatie duurzaam transformeren door mensen te betrekken? Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met David van Kampen voor een vrijblijvend gesprek.