Beroepsethiek voor advocaten; gedragsregels en tuchtrecht

Beroepsethiek voor advocaten; gedragsregels en tuchtrecht

Relevantie

In deze praktische en interactieve training wordt specifiek ingegaan op deze aspecten en je ontvangt handvatten en tips om daar binnen jouw kantoororganisatie direct mee aan de slag te gaan. Ook wordt aandacht besteed aan de Wwft, daar de naleving van deze wetgeving onderdeel uitmaakt van het gedragsrecht. Uiteraard wordt er ruim tijd ingeruimd om stil te staan bij dilemma’s uit de eigen praktijk en er wordt gekeken naar manieren om dilemma’s te signaleren en bespreekbaar te maken.

Programma

In deze interactieve training komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Welke ethische aspecten zitten er aan het vak van advocaat en wat is het belang van deze aspecten
 • Het wettelijk kader: Advocatenwet, de Verordening op de advocatuur en de gedragsregels
 • Recente wijzigingen met betrekking tot toezicht. Wat betekenen de wijzigingen in de praktijk
 • Wwft, Reikwijdte voor de advocatuur
 • Actualiteiten: meest voorkomende klachten tegen advocaten. Bloemlezing uit recente tuchtuitspraak
 • Dilemma bespreking; eigen dilemma’s en veel voorkomende dilemma’s van advocaten
 • Signaleren en bespreekbaar maken van ethische dilemma’s op de werkvloer en bij cliënten
 • Trainer

  Annemiek Louwrier Annemiek Louwrier is trainer en adviseur op het gebied van professionele ethiek. In een lange carrière als advocaat en bedrijfsjuridisch adviseur is zij steeds meer overtuigd geraakt van de noodzaak om aandacht te geven aan de ethische kant van de uitoefening van de vrije beroepen, zowel in de kantoororganisatie als door de individuele professional. Annemiek is behalve jurist, ook gecertificeerd Socratisch gespreksleider, intervisieleider en trainer Morele Oordeelvorming. Voor Kyden is zij als trainer en ontwikkelaar betrokken bij de Beroepsopleiding Advocatuur en verzorgt zij diverse trainingen op het gebied van beroepsethiek.

  Resultaat

  Na afloop van de training Beroepsethiek voor advocaten; gedragsregels en tuchtrecht ben je volledig up-to-date voor wat betreft het gedragsrecht en het tuchtrecht en kun je deze plaatsen in het kader van de integriteit van de advocatuur. Verder ben je jezelf meer bewust van de manieren waarop je met ethische vragen in aanraking kunt komen en hoe je deze bespreekbaar kunt maken.

  Praktische informatie

  Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

  House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

   Kort samengevat

   • Duration 1-dag
   • PO 6 PO 6
   • Price 695 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   Beroepsethiek voor advocaten; gedragsregels en tuchtrecht

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
   Deelnemer Gespreksleider Intervisie
   2024
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina