Duurzame Strategieën en Bedrijfsmodellen

Op weg naar net-positive bedrijfsmodellen
 

Een net-positive bedrijf verbetert het leven van iedereen en elke belanghebbende waarmee het in aanraking komt, van de natuur tot de samenleving, van klanten tot leveranciers en van werknemers tot aandeelhouders. De organisaties van morgen zullen degenen zijn die moedig genoeg zijn om hun manier van werken te veranderen en bij te dragen aan de samenleving, het milieu en een gezond economisch systeem. Dit vereist innovatie en verandering van bedrijfsmodellen. Het omzetten van doelstellingen en waarden in een voordeel en het leveren van een netto-positieve impact op mensen, het milieu en de samenleving.

Afbeelding onze visie - laag
 
Wij helpen je keuzes te maken op jouw reis naar netto-positiviteit, en we creëren vandaag de regeneratieve bedrijfsmodellen van morgen.

 

Onze aanpak

In een snel veranderende wereld realiseren steeds meer bedrijven de noodzaak om hun activiteiten af te stemmen op zowel winstgevendheid als positieve impact. Wij staan klaar om organisaties te begeleiden naar netto-positiviteit door gebruik te maken van regeneratieve bedrijfsmodellen en duurzaamheid te integreren als een kernaspect van je strategie. Het vinden van de balans tussen exploitatie (van het huidige) en exploratie (van het nieuwe) om je te helpen transformaties te realiseren:

"Een regeneratief bedrijfsmodel streeft naar een netto positieve impact op het milieu door herstel en verbetering op het gebied van milieu, sociaal en bestuur, terwijl het tegelijkertijd financiële winst maakt."

 

Continue verbetering en verdere ontwikkeling van het bestaande inkomsten- en bedrijfsmodel met duurzaamheid in gedachten. Bijvoorbeeld door negatieve impact te minimaliseren en te streven naar "efficiëntie" in het leveren van producten en diensten.
Fundamentele vernieuwing van bestaande verdiensten en bedrijfsmodellen. Bijvoorbeeld door nieuwe producten en diensten te bedenken die niet alleen minder schade toebrengen, maar ook actief bijdragen aan het milieu en de samenleving.
Fundamentele en digitale innovatie, een volledig nieuw verdien- en bedrijfsmodel. Bijvoorbeeld door samen te werken met anderen om positieve verandering op grotere schaal te bewerkstelligen en gezamenlijk te erkennen dat duurzaamheid collectieve inspanning vereist.
Tim Meurs
Tim Meurs
Principal consultant, Practice lead Transform 360

Bespreek de mogelijkheden

Ben je benieuwd hoe Kyden organisaties helpt in et creëren van duurzame strategieën en businessmodellen? Neem dan contact op met Tim Meurs en laat je inspireren.