Duurzame Strategieën en Bedrijfsmodellen

Op weg naar netto positieve impact.
 

Voor bedrijven betekent netto positief worden meer geven dan nemen: winst maken én levens verbeteren, van natuur tot samenleving, klanten tot leveranciers, en werknemers tot aandeelhouders. In de wereld van morgen leiden moedige organisaties de weg naar verandering door positief bij te dragen. Ze passen milieuvriendelijke praktijken toe, nemen sociale verantwoordelijkheid en creëren waarde voor de gemeenschap. Dit vraagt om innovatie en een frisse kijk op bedrijfsmodellen, waarin doelen en waarden concrete voordelen opleveren en een netto positieve impact hebben op maatschappij, milieu en een gezond economisch systeem. 

Afbeelding onze visie - laag
 
Door organisaties vandaag te helpen met hun keuzes op weg naar netto-positiviteit, creëren we de regeneratieve bedrijfsmodellen van morgen.

 

Onze aanpak

In een wereld die razendsnel verandert, zien steeds meer organisaties het belang van zowel winstgevendheid als positieve impact. Wij staan klaar om hen te begeleiden naar netto-positiviteit door gebruik te maken van regeneratieve bedrijfsmodellen waarbij duurzaamheid een onmisbaar onderdeel wordt van hun strategie. Hierbij zoeken we de juiste balans tussen exploitatie (het benutten van het huidige) en exploratie (het ontdekken van het nieuwe) bij het realiseren van transformaties.


"Een regeneratief bedrijfsmodel streeft naar een netto positieve impact op het milieu door te werken aan herstel en verbetering van de natuur, sociale omstandigheden en het bestuur, terwijl het tegelijkertijd financiële winst genereert."

 

We blijven het huidige inkomsten- en bedrijfsmodel verbeteren en ontwikkelen, met duurzaamheid in het achterhoofd. Bijvoorbeeld door negatieve impact te minimaliseren en te streven naar een efficiënte levering van producten en diensten.
We gooien het roer om en bedenken compleet nieuwe manieren om geld te verdienen. Denk aan innovatieve producten en diensten die niet alleen minder schadelijk zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving.
We gaan voor fundamentele en digitale innovatie: een volledig nieuw inkomsten- en bedrijfsmodel. Hierbij kan samengewerkt worden om positieve verandering op grotere schaal te realiseren en gezamenlijk te erkennen dat duurzaamheid een collectieve inspanning vereist.
Tim Meurs
Tim Meurs
Principal consultant, Practice lead Transform 360

Ga voor positieve impact

Wil je weten hoe jouw organisatie netto positieve impact kan maken? Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met Tim Meurs voor een vrijblijvend gesprek.