Ontwerp van een (ESG-)waardecreatiemodel

Verbind producten en diensten met ambitieuze doelen.

Hoewel een waardecreatiemodel niet verplicht is voor de CSRD, hebben de meeste grote bedrijven wel zo'n model op hun website staan. Het model laat zien hoe de ESG-ambities van een bedrijf zich verhouden tot de commerciële activiteiten en interne werkwijzen van een organisatie. Het bezitten van zo'n model is niet alleen waardevol, maar ook het creëren ervan, met name wanneer de juiste stakeholders hierbij worden betrokken.

Proces en Kostenoverzicht: ESG-waardecreatiemodel

  1. Teamselectie: Cruciale stakeholders uit jouw organisatie maken deel uit van het creatieve proces. We bepalen samen wie, naast onze consultants, plaatsneemt in het designteam.

  2. Definiëren van ontwerpprincipes: We verzamelen informatie over de bestaande situatie en onderzoeken de wensen en eisen voor het toekomstige waardecreatiemodel.

  3. Creatieve sessies: Het creatieve proces bestaat uit meerdere sessies, onder begeleiding van onze consultants. Als facilitator en actief lid van het design team dragen we ideeën aan voor het iteratieve ontwerp.

  4. Validatie door besluitvormers: Feedback van het designteam leidt tot een eerste versie, gevolgd door validatie in twee etappes: eerst met focus op de inhoud, daarna wordt de definitieve versie vastgelegd en in de juiste vorm gegoten.

  5. Professionele vormgeving en branding: Optioneel, maar pas na overeenstemming over de inhoud en een schematische weergave. 

    Investering: De kosten voor stappen 1 tot en met 4 variëren tussen €10.000 en €15.000. Stap 5 wordt uitgevoerd door een externe partij, in overleg met de klant. Dit kan ook uitgevoerd worden door eigen grafische specialisten, waardoor inhuur overbodig wordt.

Wouter van Twillert-1
Wouter van Twillert
Business Unit Lead Society & Environment

Ontwikkel met ons je ESG-waardecreatiemodel

En ontdek hoe waardevol het ontwikkelproces is voor jouw organisatie. Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met Wouter van Twillert voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

Onze andere ESG-strategische diensten

Ontdek wat we nog meer doen voor jouw ESG-strategie: Verandering versnellen en ESG-strategie 'roast'