Beroepsopleiding Advocaten

Advocaten moeten zich gedurende hun hele carrière blijven ontwikkelen, en dat begint al aan de start: elke advocaat volgt de Beroepsopleiding Advocaten (BA) van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Uitvoeringsorganisatie Beroepsopleiding Advocaten

Bij Kyden zijn we trots op onze rol als uitvoeringsorganisatie voor de Beroepsopleiding Advocaten (BA) van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Samen met het Centrum voor Postacademisch Onderwijs (CPO) van de Radboud Universiteit zijn we sinds 2013 verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van deze cruciale opleiding.

Afbeelding onze visie - laag

Relevantie en kwaliteit

De NOvA wil een relevante en hoogwaardige opleiding bieden die naadloos aansluit bij de praktijk en de laatste ontwikkelingen in de advocatuur. Het curriculum van de Beroepsopleiding Advocaten integreert ethiek, vaardigheden en juridische inhoud, en zorgt voor persoonlijke aandacht, afgestemd op individuele leerbehoeften met moderne onderwijstechnieken.

De Beroepsopleiding Advocaten bestaat uit een centraal en decentraal deel. Alle advocaten volgen het centrale deel bij de uitvoeringsorganisatie, terwijl advocaten van een select aantal kantoren het decentrale deel bij een andere geaccrediteerde aanbieder volgt. Dit betekent dat alle advocaten in Nederland aan het begin van hun loopbaan opleidingsdagen en trainingen volgen die door het CPO en Kyden zijn ontwikkeld.

Onze betrokkenheid bij de BA beperkt zich niet tot het leslokaal. Of we nu de lessen ontwikkelen, voor de klas staan of achter de schermen werken, we streven elke dag naar kwaliteit en een goed georganiseerde BA. Zo staan we niet alleen aan het begin van jouw advocatencarrière, maar blijven we ook betrokken bij elke stap die je daarna zet.

Claudia van Treuren
Claudia van Treuren
Business Unit Lead Beroepsopleiding advocaten

Start de Beroepsopleiding Advocaten bij Kyden

Heb je zin om te starten of heb je nog vragen? Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met Claudia van Treuren voor een vrijblijvend gesprek.