Vitaal Leiderschap

Vitaal Leiderschap

.

Relevantie

Vitaal leiderschap draait om het nemen van regie over je eigen vitaliteit, waarbij de balans tussen zakelijk en privé centraal staat, vooral in tijden van crisis of langdurig thuiswerken. Dit vereist zelfzorg en mentale veerkracht, waarbij je niet alleen focust op je professionele rol, maar ook op persoonlijke gezondheid en welzijn. Het betekent het managen van zowel je fysieke als mentale welzijn om veerkrachtig en flexibel te blijven, zowel individueel als in teamverband. Dit soort leiderschap, dat zelfbewustzijn bevordert, richt zich op het ontdekken en toepassen van innovatieve oplossingen voor uitdagingen, waardoor je in staat bent uitmuntende resultaten te bereiken.

De training Vitaal Leiderschap biedt praktische technieken voor gelukmanagement door je energieniveau en stemming te verbeteren, door in te spelen op de werking van gelukshormonen zoals dopamine, serotonine, endorfine en oxytocine. Door middel van fysieke en mentale oefeningen leer je hoe je deze hormonen kunt beïnvloeden en een positieve mindset kunt ontwikkelen. Dit stelt je in staat om effectiever invloed uit te oefenen op je welzijn, wat leidt tot betere persoonlijke prestaties en een inspirerende invloed op je team, terwijl je een gezonde balans handhaaft tussen je werk en privéleven.

Programma

Het programma is opgedeeld uit de volgende onderdelen:

Introductie: Energiek leven en veerkracht versterken
 • Welkom en kennismaking
 • Het belang van energie en veerkracht
 • Begrijpen van energiebronnen
 • Energiemanagement technieken
 • Balans tussen werk en privé
Versterk je veerkracht
 • Wat is veerkracht en waarom is het belangrijk?
 • Bouwen aan persoonlijke veerkracht
 • Praktische oefeningen om veerkracht te ontwikkelen
 • Omgaan met stress en tegenslagen
Efficiënt samenwerken
 • Het belang van efficiënte samenwerking
 • Communicatievaardigheden verbeteren
 • Praktische toepassing en actieplannen

Trainer

Judith Naus is een gepassioneerde trainer en coach, gespecialiseerd in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze gelooft in het onbenutte potentieel van elk individu en de kracht van samenwerken. Haar focus ligt op het ontsluiten van dit potentieel door trainingen in persoonlijk leiderschap en communicatie. Judith combineert bedrijfskundige en psychologische inzichten om groei en ontwikkeling te stimuleren.

Met een achtergrond in zowel bedrijfskunde als psychologie, biedt Judith een unieke mix van kennis en inzicht. Ze staat bekend om haar vermogen om groei, inspiratie, creativiteit en verbinding te brengen in haar sessies. Haar aanpak richt zich op het versterken van vaardigheden en het bevorderen van een leerrijke omgeving, waardoor cliënten zowel persoonlijk als professioneel kunnen groeien."

Resultaat

Na deze training zijn deelnemers uitgerust met concrete vaardigheden en inzichten om hun energieniveau te verhogen, veerkracht te versterken en efficiënter samen te werken. Je zal bewust kunnen putten uit persoonlijke energiebronnen, effectieve energieke gewoonten aannemen en stress management strategieën toepassen.

Bovendien begrijp je het belang van een positieve mindset en zelfzorg voor veerkracht, met de mogelijkheid om praktische copingstrategieën toe te passen. Ten slotte kan je de teamdynamiek verbeteren en heb je communicatieve vaardigheden ontwikkeld, waardoor je in staat bent doelen te stellen, taken te prioriteren en een creatieve en efficiënte samenwerkingsomgeving te bevorderen.

Praktische informatie

Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

  Kort samengevat

  • Duration 1-dagdeel
  • PO 3 PO 3
  • Price 698 excl. btw

  Inschrijven is zo gedaan

  Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

  Vitaal Leiderschap

  Select

  Wat anderen zeggen over onze trainingen

  “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
  Alumnus Mediationopleiding
  2021
  ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
  Deelnemer Gespreksleider Intervisie
  2024
  “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
  Deelnemer Patroonscursus
  2022
  “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
  Deelnemer Opfris Patroonscursus
  2022
  “Een groot cadeau voor mezelf.”
  Alumnus E. van Hardeveld
  2021
  “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
  Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
  2022

  Carole helpt je graag

  Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

  Carole Huntjens trainingspagina