Stressbehendigheid voor Leidinggevenden

Stressbehendigheid voor Leidinggevenden

Relevantie

Stress is niet altijd negatief. Het zet aan tot actie en verhoogt de concentratie. In organisaties waar topprestaties worden geleverd, is stress zelfs nodig voor het leveren van optimale prestaties. Maar het is wel belangrijk om vanuit de organisatie open en betrokken met het onderwerp stress om te gaan. Zet dit daarom op de agenda en houdt oog voor zowel de positieve werking als de negatieve effecten van stress.

Programma

De training Stressbehendigheid voor Leidinggevenden bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen plenaire training. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Een open cultuur waarin medewerkers zich vrij voelen om te spreken over werkdruk en stress
 • Inzicht in stressverhogers en stressverlagers in de werkomgeving
 • Verdieping van coachingsvaardigheden
 • Plan van aanpak om stressbehendigheid structureel te bevorderen
 • In de training Stressbehendigheid voor Leidinggevenden leer je hoe je als leidinggevende stressbehendigheid voor jezelf en de mensen in jouw team/organisatie kan bevorderen. Daarnaast leer je bijdragen aan het creëren van een open cultuur waarin de mensen zich veilig voelen om stress-gerelateerde zaken bespreekbaar te maken. Hoe doorbreek je het taboe rond het onderwerp werkdruk en stress? En welke rol kun je daarin spelen?

  Trainer

  Resultaat

  Na afloop van deze training weet je hoe je als leidinggevende kunt bijdragen aan het verbeteren van de stressbehendigheid van jouw team en de organisatie. Ook kun je betere coachende gesprekken voeren met teamleden of collega’s over het omgaan met werkdruk en stress.

  Praktische informatie

  Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

  House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

   Kort samengevat

   • Duration 1-dag
   • PO 6 PO 6
   • Price 695 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   Stressbehendigheid voor Leidinggevenden

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina