Strategisch HR Businesspartnerschap

Strategisch HR Businesspartnerschap

Relevantie

Hoe beweeg je nou weg van de dagelijkse brandjes die individuele casuïstiek zijn naar echt strategisch business partnerschap met een lange termijn visie?

Onze training in Strategisch HR Business Partnerschap is essentieel voor HR-professionals die hun HRBP- of HR Adviseursrol naar een hoger niveau willen tillen. In een intensieve tweedaagse training verdiepen deelnemers zich in de kernaspecten van de HR Business Partner functie, van grondige kennis van de rol tot de ontwikkeling van effectieve HR-strategieën. Deze training benadrukt het belang van het analyseren van de organisatiecontext, het effectief communiceren met stakeholders en het inzetten van inhoudelijke expertise voor adviserende doeleinden.

Het unieke aan deze training is de focus op praktische toepasbaarheid. Deelnemers krijgen concrete kennis aangereikt, waarmee je vaardigheden ontwikkelt die je direct in je dagelijkse praktijk kan inzetten. Dit programma biedt niet alleen duidelijkheid over de rol van de HR Business Partner, maar versterkt ook de capaciteit van HR-professionals om strategisch bij te dragen aan het succes van hun organisatie. Met deze training stel je jezelf in staat om een sleutelrol te spelen in het vormgeven van de toekomst van jouw bedrijf, door HR, people en organisatie-initiatieven te koppelen aan de bredere bedrijfsdoelstellingen en -strategieën.

Programma

Onze tweedaagse training is zorgvuldig samengesteld om HR-professionals te voorzien van diepgaande kennis en praktische vaardigheden die essentieel zijn voor de rol van (strategisch) HR Business Partner. De training biedt antwoorden op cruciale vragen en stelt deelnemers in staat om hun rol effectief uit te voeren binnen hun organisatie.

Dag 1: Begrip en Analyse van de HR Business Partner Rol
 • Een grondige verkenning van de essentie van de HR Business Partner rol, waarbij we kijken naar de verwachtingen en verantwoordelijkheden die bij deze functie horen.
 • Het aanleren van technieken voor een effectieve analyse van de werkomgeving, met aandacht voor bedrijfscultuur, organisatorische dynamiek en externe factoren.
Dag 2: Communicatie en Advisering
 • Ontwikkeling van vaardigheden voor effectieve en overtuigende communicatie in de rol van gesprekspartner, met als doel het versterken van relaties en invloed op stakeholders.
 • Het richten op het ontwikkelen van inhoudelijke expertise en het vermogen om adviezen te geven die zowel overtuigend zijn als bijdragen aan de doelen van de organisatie.
Data 2024
 • 18 november & 25 november 2024

Trainer

Paulien Damen is consultant HR & employee experience bij Kyden en verantwooordelijk voor het onderwerp medewerkerswelzijn. Samen met de propositiegroep Wellbeing heeft zij een eigen wellbeing framework ontwikkeld. Dit framework biedt een wetenschappelijk onderbouwd doch praktisch toepasbaar startpunt om welzijn op de werkvloer beter te begrijpen én ermee aan de slag te gaan. Paulien heeft een achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde, heeft vervolgens in verschillende operationele HR rollen ervaring opgedaan, een coachopleiding afgerond en werkt sinds 2020 bij Kyden. Een greep uit de klanten: Vattenfall, JustEatTakeAway, Stedin, ING, Hogeschool Utrecht. Naast expertise in welzijn, heeft zij ook ervaring met (HR) sourcingsvraagstukken, verandermanagement en coaching.

Alma Vermeulen

Resultaat

Deze tweedaagse training biedt HR-professionals niet alleen de kennis, maar ook de tools en technieken om als een effectieve HR Business Partner te functioneren. Deelnemers zullen de training verlaten met een duidelijk begrip van hun rol en hoe zij een strategische bijdrage kunnen leveren aan hun organisatie. Om direct vanaf morgen dingen anders te gaan doen!

Praktische informatie

Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving .

  Kort samengevat

  • Duration Meerdaags
  • PO 12 PO 12
  • Price 1295 excl. btw

  Inschrijven is zo gedaan

  Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

  Strategisch HR Businesspartnerschap

  Select

  Wat anderen zeggen over onze trainingen

  “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
  Alumnus Mediationopleiding
  2021
  ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
  Deelnemer Gespreksleider Intervisie
  2024
  “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
  Deelnemer Patroonscursus
  2022
  “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
  Deelnemer Opfris Patroonscursus
  2022
  “Een groot cadeau voor mezelf.”
  Alumnus E. van Hardeveld
  2021
  “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
  Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
  2022

  Carole helpt je graag

  Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

  Carole Huntjens trainingspagina