Non-verbale communicatie: Anders Kijken Meer Zien

Non-verbale communicatie: Anders Kijken Meer Zien

Relevantie

Het werk als advocaat is veeleisend. In je talloze dagelijkse gesprekken met cliënten en kantoorgenoten wil je naast de inzet van jouw expertise ook snel een professionele relatie opbouwen, de gesprekspartner goed kunnen inschatten en inspelen op wat je ziet gebeuren in een gesprek. Er zijn altijd momenten dat je denkt: waarom lukte het niet in dat ene gesprek? En waarom krijg ik steeds dezelfde reactie, ondanks mijn andere insteek? Het werk van een advocaat bestaat voor een belangrijk deel uit werken met woorden: onder meer het lezen en schrijven van teksten en het voeren van gesprekken en onderhandelingen. Daarbij is het zorgvuldig formuleren van zinnen van groot belang. Maar zeggen woorden ook alles? Eén van de aspecten waar we veel van missen in onze interacties is het Gesprek zonder Woorden. Mensen zeggen immers veel, ook al spreken ze geen woord. Als advocaat kun je een framework leren opbouwen om non-verbale signalen te zien, te interpreteren en er op in te spelen. De wetenschappelijke inzichten hierover worden vertaald naar een praktische toepassing voor jouw dagelijkse gesprekken.

Programma

Ga aan de slag met:
 • Jouw eerste indruk op anderen en hoe je die kunt versterken
 • De rol en invloed van non-verbale communicatie in onze gesprekken
 • Het herkennen van de belangrijkste non-verbale signalen
 • We kijken naar iconische interviews en gaan die samen analyseren
 • Het herkennen van stress signalen
 • Het zien van powerplay op de werkvloer en hierop effectief reageren
 • Het versterken van jouw eigen impact met behulp van non-verbale communicatie, ook online
 • Trainer

  Daniëlle Regnerij van InGeZicht heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in non-verbale communicatie. Zij weet de wetenschappelijke inzichten met concrete adviezen voor jou in de praktijk te brengen. Je kunt er meteen mee aan de slag als advocaat.

  Resultaat

  Kennis opdoen van non-verbale communicatie helpt jou daadwerkelijk verder in het opbouwen van productieve relaties en het pakken van regie in het gesprek.

  Praktische informatie

  Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

  House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

   Kort samengevat

   • Duration 1-dag
   • PO 6 PO 6
   • Price 695 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   Non-verbale communicatie: Anders Kijken Meer Zien

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
   Deelnemer Gespreksleider Intervisie
   2024
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina