Morele besluitvorming in organisaties: Giving Voice to Values

Morele besluitvorming in organisaties: Giving Voice to Values

Relevantie

Voor organisaties wordt het steeds crucialer om vaardigheden te ontwikkelen voor robuuste ethische besluitvorming. Onze eendaagse training 'Giving Voice to Values’ is ontworpen om managers en professionals te inspireren, te begeleiden en te versterken in het maken van ethisch gefundeerde keuzes binnen een dynamische en complexe omgeving. Deze training biedt geen theoretische verhandelingen, maar een praktische benadering van morele besluitvorming. Ontdek hoe je ethische kwesties kunt herkennen, hoe je proactief kunt handelen en een cultuur van integriteit kunt bevorderen binnen jouw organisatie.

Programma

Giving Voice to Values is een interactieve cursus van 1 dag waarin je tools krijgt aangereikt voor morele oordeels- en besluitvorming en leert hoe je een ethische organisatiecultuur kan bouwen. De theorie van Giving Voice to Values is ontwikkeld door Mary C. Gentile en beschreven in haar gelijknamige boek. Ook is er ruimte voor interactie, discussie en reflectie om de leerervaring te verdiepen en toe te passen op je eigen specifieke organisatie. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: Moreel Redeneren Kenmerken van een ethische organisatie en organisatiecultuur. Benaderen van ethische dilemma's door middel van actieve en geïnformeerde redenering, waarbij je je eigen waarden en overtuigingen in lijn brengt met zakelijke beslissingen. Stem Geven aan Waarden Effectief je stem laten horen en actie ondernemen wanneer je geconfronteerd wordt met ethische uitdagingen binnen je organisatie. Hoe kun je je eigen morele overtuigingen vertalen naar actiegerichte oplossingen. Tegenstrijdigheden en Complexiteiten Hoe om te gaan met tegenstrijdigheden tussen zakelijke doelen en ethische normen? Je leert hoe je deze uitdagingen kunt aanpakken zonder compromissen te sluiten op het gebied van integriteit. Praktische Scenariosessies: Realistische cases en scenarios die de diversiteit van ethische uitdagingen in het bedrijfsleven weerspiegelen. Implementatie in de Praktijk: Aan de hand van het 7-stappen model van ethische besluitvorming leer je hoe je ethische besluitvorming en handelen kunt integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering, van leiderschap tot operationele beslissingen.

Trainer

Annemiek Louwrier Annemiek Louwrier is advocaat en trainer/adviseur op het gebied van professionele ethiek. In haar lange carrière raakte zij overtuigd van de noodzaak om aandacht te geven aan de ethische kant van de uitoefening van de vrije beroepen, zowel in de kantoororganisatie als door de individuele professional. Annemiek is behalve jurist ook gecertificeerd Socratisch gespreksleider, intervisieleider en trainer Morele Oordeelvorming. Voor Kyden is zij als trainer en ontwikkelaar betrokken bij de Beroepsopleiding Advocaten en verzorgt zij diverse trainingen op het gebied van Wwft, tuchtrecht en beroepsethiek.

Resultaat

Als je de training 'Giving Voice to Value' hebt gevolgd, kun je verschillende waardevolle resultaten verwachten:
 • Je hebt een versterkte capaciteit ontwikkeld om ethische dilemma's te herkennen, te analyseren en er effectief op te reageren binnen de context van zakelijke besluitvorming. Je bent zelfverzekerder en hebt meer vertrouwen gekregen om je stem te laten horen en actie te ondernemen wanneer ethische uitdagingen zich voordoen in jouw organisatie.
 • Je kunt de geleerde principes en strategieën toepassen in de praktijk. Je hebt de vaardigheden om ethische overwegingen op te nemen in besluitvormingsprocessen en ze te vertalen naar concrete acties en oplossingen.
 • Je kunt op een overtuigende en doelgerichte manier communiceren over ethische kwesties binnen jouw organisatie, waardoor je anderen kunt inspireren en betrekken bij het bevorderen van een ethische bedrijfscultuur.
 • Je bent beter in staat om integriteit te belichamen en een cultuur van ethisch leiderschap te bevorderen. Dit omvat het aanmoedigen van collega's en teams om ethisch te handelen en verantwoorde beslissingen te nemen.
 • Je hebt de vaardigheden ontwikkeld om met meer creativiteit en effectiviteit ethische dilemma's op te lossen zonder afbreuk te doen aan de kernwaarden en integriteit van de organisatie. Door jouw bijdrage kunnen ethische overwegingen een integraal onderdeel worden van de bedrijfscultuur. Dit kan bijdragen aan een meer ethische, verantwoordelijke en veerkrachtige organisatie.
 • Kortom, na het voltooien van deze training ben je niet alleen beter uitgerust om ethische uitdagingen aan te gaan, maar ben je ook in staat om een actieve rol te spelen in het bevorderen van ethisch leiderschap en integriteit binnen jouw organisatie.

  Praktische informatie

  Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

  House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

   Kort samengevat

   • Duration 1-dag
   • PO 6 PO 6
   • Price 695 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   Morele besluitvorming in organisaties: Giving Voice to Values

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
   Deelnemer Gespreksleider Intervisie
   2024
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina