Legal Operations Academy

Legal Operations Academy

Relevantie

De wereld van de rechtspraak en juridische dienstverlening is voortdurend in beweging en verandering. Met de opkomst van technologie en digitalisering wordt de traditionele werkwijze binnen de juridische sector uitgedaagd en gedwongen te veranderen. Legal Operations is een opkomende discipline die hierop inspeelt en de juridische sector efficiënter, effectiever en innovatiever maakt.

Het is de kunst om de bedrijfsvoering binnen de juridische sector te optimaliseren met behulp van technologie, procesverbetering en data-analyse. Met de Legal Operations Academy van Kyden krijg je de kans om deze nieuwe vaardigheden en inzichten eigen te maken en zo de juridische sector voor te bereiden op de toekomst.

De inhoud van de Legal Operations Academy is gebaseerd op de werkelijke toepassing en ontwikkeling van het vakgebied in diverse organisaties. We maken gebruik van de meeste gangbare modellen die daarbij worden ingezet.

Programma

Het programma bestaat uit vijf trainingsdagen, verspreid over een aantal weken. Hierdoor heb je voldoende tijd voor een goede voorbereiding op de bijeenkomsten en kun je de opgedane kennis tussen de trainingsdagen door in de praktijk toepassen.

De Legal Operations Academy is ontwikkeld door zeer ervaren Legal Operations managers met jarenlange ervaring bij gerenommeerde organisaties. Vanuit hun kennis, kunde en ervaring behandelen zij alle aspecten van Legal Operations, zoals het vak in de praktijk wordt toegepast.

Je leert onder andere over de nieuwste technologieën en hoe je deze kunt inzetten om processen te automatiseren en te verbeteren. Daarnaast krijg je inzicht in het belang van data-analyse en leer je hoe je deze gegevens kunt gebruiken om betere beslissingen te nemen. Tot slot leer je hoe je een veranderingstraject kunt managen en implementeren in jouw organisatie.

Dag 1
 • Introductie & Casus
 • Strategy Framework & Operating Models
Dag 2
 • Processen & Workflows
 • Tools & Technology
Dag 3
 • Kennis & Team
 • Outside Counsel management
Dag 4
 • Management Information
 • Projectmanagement
Dag 5
 • Change & Leadership
 • Integratie & Toepassing (o.b.v. eigen casus)

Trainer

Aan de Legal Operations Academy zijn de volgende docenten verbonden:

Resultaat

In het programma komen alle belangrijke Legal Operations onderdelen aan bod:

 • Hulpmiddelen zoals werkprocessen, tools & technology, outside counsel, team & professionals, management informatie
 • Vaardigheden zoals behoefteanalyse, workflow optimalisatie, budgetteren / rapporteren, project management, change management
 • Werkvelden zoals Contract management, Compliance, Dispute Management, Corporate / Governance, IP, M&A

Na afronding van de Legal Operations Academy ben je in staat om jouw organisatie te helpen bij het optimaliseren van juridische processen en het inzetten van technologie en data om betere beslissingen te nemen.

Je hebt een diepgaand begrip van Legal Operations en bent in staat om jouw kennis toe te passen in de praktijk. Door de nieuwe inzichten en vaardigheden die je hebt opgedaan, ben je in staat om als een veranderaar op te treden en de juridische sector van binnenuit te transformeren.

Je wordt onderdeel van een groeiend netwerk van Legal Operations professionals en bent in staat om waardevolle relaties op te bouwen en kennis te delen.

Praktische informatie

De Legal Operations Academy van Kyden is een programma dat vijf trainingsdagen bevat, verspreid over een aantal weken en volledig in het Nederlands wordt gegeven. Het programma bestaat uit een combinatie van de trainingsdagen, interactieve opdrachten en zelfstudie.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen aan de Legal Operations Academy, maar enige ervaring binnen de juridische sector is wel een pre. Na afronding van het programma ontvang je een certificaat van deelname en ben je officieel een gecertificeerde Legal Operations professional.

Schrijf je nu in en maak de juridische sector klaar voor de toekomst!

Bekijk hier de brochure Click here to view our brochure in English

2024 - editie september

 • Dag 1: 13 september 2024
 • Dag 2: 27 september 2024
 • Dag 3: 18 oktober 2024
 • Dag 4: 8 november 2024
 • Dag 5: 22 november 2024
 • Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

  House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving .

   Kort samengevat

   • Duration Meerdaags
   • PO 30


PO 30
   • Price 3750 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   Legal Operations Academy

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
   Deelnemer Gespreksleider Intervisie
   2024
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina