Herken je Grens

Herken je Grens

Relevantie

Stress is een onvermijdelijk aspect van het dagelijks leven en kan, indien onbeheerd, leiden tot burn-out. Het onderscheiden van gezonde stress van ongezonde stress is cruciaal voor het behoud van je balans, zowel zakelijk als privé. Deze training biedt inzicht in verschillende soorten, uitingen en oorzaken van stress, met een focus op zelfzorg en mentale veerkracht. De training omvat interactieve en praktijkgerichte werkvormen die leren hoe je stress kan identificeren en effectief mee om kan gaan.

De nadruk ligt op stressmanagement, waarbij het belangrijk is om je eigen limieten te kennen en copingmechanismen te ontwikkelen die zelfbewustzijn bevorderen. We verkennen hoe positieve stress ons kan aanzetten en hoe negatieve stress schadelijk kan zijn voor je fysieke en mentale gezondheid, met name in het risico op burn-out. Deelnemers leren hun eigen grenzen te herkennen en ongezonde stress te signaleren, wat bijdraagt aan toegenomen veerkracht, verbeterde relaties met anderen, en algeheel welzijn. Dit stelt iedereen in staat om proactief en constructief met stress om te gaan, wat leidt tot een meer evenwichtige werk-privé balans en een bewuster leven.

Programma

Het programma is opgedeeld uit de volgende onderdelen:

Introductie
 • Welkom en kennismaking
 • Uitleg over het doel van de training
Stressbegrip en identificatie
 • Bespreking van stress als een normaal deel van het starten met nieuwe uitdagingen
 • Uitleg over de definitie en vormen van stress en het herkennen van verschillende soorten stresssignalen
 • Het identificeren van persoonlijke stressfactoren
Gezonde versus ongezonde stress
 • Discussie over wanneer stress gezond kan zijn
 • De risico’s van ongezonde stress
 • Het delen van ervaringen en inzichten over stress
Praktische strategieën voor stressmanagement
 • Preventieve maatregelen met tips en technieken om stress te vermijden
 • Technieken voor zelfevaluatie en het verhogen van bewustzijn
 • Stressverlichtingstechnieken, waaronder eenvoudige mindfulness- en ontspanningsoefeningen
Afsluiting
 • Korte evaluatie en feedback
 • Afsluitende opmerkingen en volgende stappen

Trainer

Judith Naus is een gepassioneerde trainer en coach, gespecialiseerd in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze gelooft in het onbenutte potentieel van elk individu en de kracht van samenwerken. Haar focus ligt op het ontsluiten van dit potentieel door trainingen in persoonlijk leiderschap en communicatie. Judith combineert bedrijfskundige en psychologische inzichten om groei en ontwikkeling te stimuleren.

Met een achtergrond in zowel bedrijfskunde als psychologie, biedt Judith een unieke mix van kennis en inzicht. Ze staat bekend om haar vermogen om groei, inspiratie, creativiteit en verbinding te brengen in haar sessies. Haar aanpak richt zich op het versterken van vaardigheden en het bevorderen van een leerrijke omgeving, waardoor cliënten zowel persoonlijk als professioneel kunnen groeien."

Resultaat

Na afloop van de training 'Herken je Grens' hebben deelnemers een grondig inzicht verkregen in hun persoonlijke grenzen. Je kunt duidelijk onderscheid maken tussen stress die stimulerend en positief is en stress die als schadelijk wordt beschouwd. De training voorziet je van praktische tools en strategieën, waardoor ze proactief en efficiënt kunnen optreden om ongezonde stress te vermijden.

Praktische informatie

Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

  Kort samengevat

  • Duration 1-dagdeel
  • PO 3 PO 3
  • Price 349 excl. btw

  Inschrijven is zo gedaan

  Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

  Herken je Grens

  Select

  Wat anderen zeggen over onze trainingen

  “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
  Alumnus Mediationopleiding
  2021
  ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
  Deelnemer Gespreksleider Intervisie
  2024
  “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
  Deelnemer Patroonscursus
  2022
  “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
  Deelnemer Opfris Patroonscursus
  2022
  “Een groot cadeau voor mezelf.”
  Alumnus E. van Hardeveld
  2021
  “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
  Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
  2022

  Carole helpt je graag

  Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

  Carole Huntjens trainingspagina