Gespreksleider intervisie opleiding (2-daags)

Gespreksleider intervisie opleiding (2-daags)

Relevantie

Leer in twee dagen intervisiebijeenkomsten begeleiden. Als professional is het belangrijk om te blijven groeien en ontwikkelen. Intervisie is een krachtige tool om te reflecteren op je eigen handelen en te leren van de ervaringen van anderen. Als gespreksleider intervisie heb je de taak om deze gesprekken in goede banen te leiden en te zorgen voor een veilige en constructieve sfeer. De opleiding Gespreksleider Intervisie van Dialogue biedt hiervoor de juiste kennis en vaardigheden. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die graag de juiste vaardigheden wil aanleren om intervisiebijeenkomsten professioneel te begeleiden. Waarom bij Dialogue? - Kleine groepen, dus extra aandacht voor jou als deelnemer - Zeer ervaren trainers met achtergrond in en kennis van het werkveld - Uitgebreid programma op dag twee, de zogenaamde terugkomdag, waarbij het persoonlijke leereffect voorop staat Erkenning NOvA De online opleiding Gespreksleider intervisie van Dialogue voldoet aan de eisen van de NOvA. Erkenning MfN Vanaf 2013 geldt verplichte intervisie voor mediators. De intervisie dient gestructureerd en methodisch te zijn. Onze training werkt met de vereisten die het MfN hieraan stelt.

Programma

De opleiding bestaat uit twee trainingsdagen. De trainingsdagen zijn interactief en praktijkgericht, waarin je de geleerde vaardigheden kunt oefenen én toepassen. Na het volgen van deze opleiding kan je direct aan de slag als gespreksleider intervisie. Tijdens de opleiding Gespreksleider Intervisie leer je onder andere: - Wat intervisie is en wat het kan opleveren - Verschillende intervisiemethodieken en hoe je deze kunt toepassen - Hoe je een intervisiegroep opzet en begeleidt - Hoe je omgaat met lastige situaties en weerstand - Hoe je de groepsdynamiek kunt sturen en de veiligheid kunt waarborgen Datums 2023 14 september en 21 september 2023 6 november en 13 november 2023 5 december en 12 december 2023 Datums 2024 29 januari en 6 februari 21 maart en 28 maart 6 mei en 13 mei 16 september en 23 september 4 november en 11 november 12 december en 19 december

Resultaat

Na afloop van de opleiding Gespreksleider Intervisie ben je in staat om: - Een intervisiegroep op te zetten en te begeleiden; - Verschillende intervisiemethodieken toe te passen; - Constructieve feedback te geven; - Inzicht gevende vragen te stellen; - De groepsdynamiek te sturen en de veiligheid te waarborgen; - Om te gaan met lastige situaties en weerstand; - Snel tot de kern van een dilemma te komen.

Praktische info

De opleiding Gespreksleider Intervisie van Dialogue is geschikt voor professionals die al ervaring hebben met intervisie en zich verder willen ontwikkelen als gespreksleider. De opleiding duurt twee dagen en wordt gegeven op diverse locaties in Nederland. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het boek ‘Praktijkboek Intervisie’. Het boek ontvang je gratis van ons. De kosten bedragen €1.295,- excl. btw, inclusief trainingsmateriaal en lunch. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname. Schrijf je nu in en ontwikkel jezelf als gespreksleider intervisie!

  Kort samengevat

  • Duration Meerdaags
  • PO 12 PE 12 PO 12 PE 12
  • Price 1295 excl. btw

  Inschrijven is zo gedaan

  Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

  Gespreksleider intervisie opleiding (2-daags)

  Select

  Carole helpt je graag

  Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

  Carole Huntjens trainingspagina