Generatiemanagement

Generatiemanagement

.

Relevantie

In de hedendaagse dynamische werkomgeving zijn teams vaak een mix van meerdere generaties, elk met hun unieke perspectieven en ervaringen. Onze training in generatiemanagement is ontworpen om inzicht te geven in de rijkdom en uitdagingen die deze diversiteit met zich meebrengt. Door generatieverschillen te begrijpen en te waarderen, kunnen organisaties een meer inclusieve, innovatieve en productieve werkomgeving creëren.

Programma

Het programma is opgedeeld uit de volgende onderdelen:

Generaties identificeren

We onderzoeken welke generaties er op de werkvloer aanwezig zijn, zoals babyboomers, generatie X, generatie Y en generatie Z, en belichten de unieke dynamiek van elke generatie.

Karakteristieken van elke generatie

Deze sectie gaat in op wat elke generatie onderscheidt. We bespreken de kenmerken, waarden en werkstijlen van elke generatie, en hoe deze zijn beïnvloed door hun historische en culturele achtergrond.

Oorsprong van generatiekenmerken

We bieden inzicht in hoe de kenmerken van elke generatie zijn gevormd, waarbij we kijken naar de sociale, economische en technologische invloeden die een rol hebben gespeeld.

Leren van en samenwerken met verschillende generaties

In dit deel focussen we op manieren om de sterke punten van elke generatie te benutten. We bespreken strategieën voor effectieve communicatie, samenwerking en kennisdeling tussen de verschillende generaties.

Trainer

Sophie Slippens is een gedreven trainer en coach met een specialisatie in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Haar grenzeloze energie en open benadering maken haar in staat om iedereen te inspireren en te motiveren. Ze beschikt over specifieke expertise op het gebied van communicatievoorkeurstijlen, zoals Insights en DISC, en past haar eigen communicatiestijl moeiteloos aan op de behoeften van anderen. Hierdoor ervaren coachees en deelnemers in haar trainingen een gevoel van begrip en ondersteuning.

Sophie combineert haar achtergrond in zowel Economie als Psychologie om zowel de taakgerichte, zakelijke aspecten als de mensgerichte, meer "zachte" aspecten effectief te integreren. Deze unieke combinatie stelt haar in staat om een holistische benadering te bieden die zowel zakelijke doelen als persoonlijke groei bevordert.

Met haar brede klantenportfolio, waaronder Sweco, RDW, Nationale Nederlanden, Magnus Energy, Pantar, TABS Holland, en anderen, bedient Sophie zowel profit- als non-profitorganisaties, ongeacht hun omvang. Ze is trots op haar vermogen om diverse klanten te bedienen en zich aan te passen aan de unieke behoeften die deze bedrijven kenmerken.

Resultaat

In een tijdperk waarin organisaties streven naar diversiteit en inclusie, is het essentieel om ook generatieverschillen te erkennen en te benutten. Deze training biedt praktische inzichten en vaardigheden voor leiders en medewerkers om effectief om te gaan met een multigenerationeel team. Het resultaat is een versterkte organisatiecultuur waarin iedere generatie zich gewaardeerd voelt en waarbij de unieke bijdragen van alle leeftijdsgroepen worden erkend en benut.

Praktische informatie

Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

  Kort samengevat

  • Duration 1-dagdeel
  • PO 3 PO 3
  • Price 349 excl. btw

  Inschrijven is zo gedaan

  Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

  Generatiemanagement

  Select

  Wat anderen zeggen over onze trainingen

  “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
  Alumnus Mediationopleiding
  2021
  ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
  Deelnemer Gespreksleider Intervisie
  2024
  “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
  Deelnemer Patroonscursus
  2022
  “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
  Deelnemer Opfris Patroonscursus
  2022
  “Een groot cadeau voor mezelf.”
  Alumnus E. van Hardeveld
  2021
  “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
  Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
  2022

  Carole helpt je graag

  Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

  Carole Huntjens trainingspagina