ESG Awareness

ESG Awareness

Relevantie

In een wereld waar duurzaamheid niet alleen een ambitie is maar een essentiële pijler van succes, staan managers en professionals voor de uitdaging om hun organisaties te leiden naar een toekomst waarin rendement en verantwoordelijkheid hand in hand gaan. De sleutel tot dit transformatieve pad? Begrip van ESG (Environmental, Social, and Governance) en CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Onze eendaagse ESG Awareness biedt een overzicht van het ESG landschap en van de meest recente nationale en internationale wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Deze kennis is cruciaal voor iedereen die betrokken is bij besluitvorming, rapportage, implementatie of communicatie van duurzaamheids- en maatschappelijk verantwoorde praktijken binnen een organisatie, ongeacht hun specifieke functie of afdeling.

Daarnaast is het belangrijk kennis te hebben van:
 • De nieuwste trends in ESG en duurzaamheid.
 • Praktische benaderingen voor het implementeren van ESG-strategieën in uw organisatie.
 • De impact van ESG op risicobeheer, bedrijfscultuur en bedrijfsprestaties.
 • De rol van technologie en innovatie in het bevorderen van ESG-doelstellingen.
 • Innovatie en groei: hoe ESG bewustzijn innovatie stimuleert en nieuwe markten en kansen opent.
 • De ESG Awareness is onmisbaar voor:

 • Leiders die een positieve impact willen maken in hun organisatie en gemeenschap.
 • Professionals die zich willen onderscheiden door expertise in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Teams die streven naar een samenhangende benadering van ESG-kwesties.
 • Programma

  De ESG Awareness van Kyden is een interactieve cursus van 1 dag waarin je een totaaloverzicht krijgt van wat er allemaal speelt op het gebied van duurzaamheid in organisaties. Ook is er ruimte voor interactie, discussie en reflectie om de leerervaring te verdiepen en toe te passen op je eigen specifieke bedrijfssituaties. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Inleiding tot ESG: een overzicht van wat ESG inhoudt, waarom het belangrijk is, en de huidige trends en ontwikkelingen op dit gebied.

  2. Actuele Wet- en Regelgeving op ESG-gebied.

  3. Inzicht in de huidige en komende nationale en internationale wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid, zoals SDG goals, CSRD, en de taxonomie verordening.

  4. Inzicht in de gevolgen van het niet naleven van deze regelgeving, inclusief mogelijke boetes, reputatieschade, en juridische gevolgen.

  5. CSRD en dubbele materialiteitstoets. Uitleg over de verplichtingen van CSRD en hoe je je organisatie daarin meekrijgt.

  6. ESG-rapportage en -beoordeling: Hoe kunnen ESG-prestaties worden gemeten, gerapporteerd en beoordeel, inclusief de verschillende standaarden en frameworks die kunnen worden gebruikt.

  7. Implementeren van ESG strategie in bedrijfsstrategie. Hoe kan een organisatie ESG- en CSRD-principes integreren in haar bedrijfsmodel?

  8. Case Studies en Best Practices: Voorbeelden van hoe andere organisaties ESG hebben geïmplementeerd en de uitdagingen en successen die ze hebben ondervonden.

  Trainer

  Resultaat

 • Beter Begrip: Je hebt een grondig begrip ontwikkeld van ESG- en CSRD, inclusief hoe ze van toepassing zijn op bedrijfsstrategieën en -prestaties.
 • Naleving en Risicobeheer: Je kunt de relevante wet- en regelgeving beter interpreteren en toepassen, waardoor je organisatie effectiever kan voldoen aan voorschriften en risico's beter kan beheren.
 • Strategische Implementatie: Je beschikt over praktische tools en strategieën om ESG- en CSRD-initiatieven in je organisatie te integreren. Dit stelt je in staat om doelgericht en meetbaar impact te maken.
 • Competitief Voordeel: Je begrijpt hoe het implementeren van ESG- en CSRD-praktijken kan bijdragen aan het verbeteren van de concurrentiepositie van je organisatie. Het tonen van betrokkenheid bij duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid kan aantrekkelijk zijn voor klanten, investeerders en talent.
 • Innovatie en Waardecreatie: Je bent in staat om duurzaamheidskwesties te identificeren als kansen voor innovatie en waardecreatie binnen je organisatie. Dit omvat het vermogen om duurzame initiatieven te integreren die niet alleen risico's verminderen, maar ook nieuwe zakelijke kansen creëren.
 • Leiderschap in Duurzaamheid: Je kunt leiderschap tonen door duurzaamheidsprincipes te integreren in de bedrijfscultuur en -praktijken, waardoor je organisatie een positieve impact heeft op de samenleving en het milieu.
 • Het resultaat van de training is dus niet alleen een toegenomen kennisniveau, maar ook de mogelijkheid om deze kennis actief toe te passen binnen jouw organisatie, wat kan resulteren in verbeterde prestaties, grotere veerkracht en een positie als leider in duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  Praktische informatie

  Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

  House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

   Kort samengevat

   • Duration 1-dag
   • PO 6 PO 6
   • Price 695 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   ESG Awareness

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
   Deelnemer Gespreksleider Intervisie
   2024
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina