Equal Pay

Equal Pay

Relevantie

Deze training over gelijke beloning is essentieel in de huidige werkomgeving. Het focust op het belang van gelijke beloning voor gendergelijkheid en de gezondheid van organisaties. Het is een basis voor iedereen in personeelsbeleid en organisatieontwikkeling.

Gelijke beloning wordt steeds belangrijker, mede door de Sustainable Development Goals (SDG's), de European Sustainability Reporting Standards (ESRS) en de EU-richtlijn voor loon transparantie. Deelnemers krijgen inzicht in de huidige stand van zaken en leren relevante wetten en beleidsmaatregelen toe te passen in hun organisatie. De training bestaat uit modules die elk een aspect van gelijke beloning belichten. Er wordt ingegaan op Nederlandse en internationale wetgeving en de gevolgen van het niet naleven daarvan.

Deelnemers leren hoe ze salarisgegevens verzamelen en analyseren om loonverschillen op te sporen en aan te pakken. Een belangrijk onderdeel is hoe je een gestructureerd loonbeleid ontwikkelt en zorgt voor transparantie in beloning beslissingen. Er worden ook strategieën besproken voor het verkleinen van loonkloven en het aanpakken van systemische problemen, zoals leiderschaps- en cultuurkwesties. De training is praktisch met casestudies, toepassingen, interactieve elementen en gastprekers. Zo worden deelnemers actief betrokken bij het leren.

Deze training legt een solide basis voor het bevorderen van gelijke beloning, wat cruciaal is voor een rechtvaardige en gezonde werkomgeving.

Programma

Het programma, dat één dagdeel duurt, is opgedeeld in de volgende onderdelen:
 • Introductie
 • Wetgeving: Het begrijpen van het wetgevend kader rondom gelijke beloning in Nederland en de invloed van internationale wetgeving
 • Data verzamelen en analyseren: Technieken en hulpmiddelen voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van data
 • Implementatie: Stappen om gelijke beloning binnen je organisatie te realiseren
 • Begrip van systematische barrières die loonverschillen veroorzaken en hoe hiermee om te gaan
 • Leiderschap en organisatiecultuur: Inzicht in de invloed van leiderschap en cultuur op gelijke beloning
 • Case studie & praktische toepassing

Trainer

Steven Hölscher is een expert in data-analyse en strategisch management met een sterke focus op het verbinden van data met bedrijfsstrategieën rond ESG. Met een focus op de Social kolom. Bij Kyden vervult hij de rol van Principal Consultant, waar hij zijn expertise inzet om organisaties te adviseren over het gebruik van data voor ESG doeleinden. Steven staat bekend om zijn vermogen om complexe data te vertalen naar strategieën die niet alleen de bedrijfsprestaties verbeteren, maar ook een positieve impact hebben op maatschappij en milieu. Bij PwC leidde hij als manager van People Analytics diverse projecten gericht op beloningsbeleid, diversiteit en inclusie, en Equal Pay. In het laatst genoemde is hij ook een getraind als auditor. Zijn passie voor innovatie en efficiëntie maakt hem een waardevolle kracht in het veld van data-analyse en strategie.

Resultaat

Na deze eendaagse training hebben deelnemers essentiële kennis en vaardigheden om gelijke beloning in hun organisaties te bevorderen. Ze krijgen diep inzicht in zowel het Nederlandse als internationale wetgevende kader rond gelijke beloning. Ook leren ze praktisch hoe ze salarisgegevens verzamelen en analyseren om loonkloven te identificeren en aan te pakken. Door interactieve elementen zoals case studies en groepsdiscussies, passen deelnemers de theorie direct toe en bespreken ze realistische scenario's, wat bijdraagt aan een dieper begrip en praktische toepasbaarheid.

De training verhoogt ook het begrip over de invloed van leiderschapsstijlen en organisatiecultuur op gelijke beloning. Deelnemers leren strategieën om systemische en culturele barrières te onderzoeken en aan te pakken die gelijke beloning kunnen hinderen. De opgedane kennis en vaardigheden stellen de deelnemers in staat om als voorvechters van gelijkheid op te treden in hun werkomgeving, wat cruciaal is voor het creëren van rechtvaardige en inclusieve organisaties.

Praktische informatie

Datums 2024
 • 8 april : 9.30 - 13.00 uur
 • 27 juni : 13.00 - 16.30 uur
 • 13 september : 13.00 - 16.30 uur
 • 27 november: 9.30 - 13.00 uur

Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving .

  Kort samengevat

  • Duration 1-dagdeel
  • PO 3
PO 3
  • Price 349 excl. btw

  Inschrijven is zo gedaan

  Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

  Equal Pay

  Select

  Wat anderen zeggen over onze trainingen

  “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
  Alumnus Mediationopleiding
  2021
  ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
  Deelnemer Gespreksleider Intervisie
  2024
  “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
  Deelnemer Patroonscursus
  2022
  “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
  Deelnemer Opfris Patroonscursus
  2022
  “Een groot cadeau voor mezelf.”
  Alumnus E. van Hardeveld
  2021
  “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
  Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
  2022

  Carole helpt je graag

  Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

  Carole Huntjens trainingspagina