Diversiteit & Inclusie

Diversiteit & Inclusie

Relevantie

In het begin van een wereld waar diversiteit en inclusie steeds belangrijkere thema's worden, is onze training ontworpen om organisaties te helpen met een eerste stap zetten richting een inclusieve organisatie. Diversiteit gaat niet alleen over het erkennen van verschillen, maar ook over het creëren van een omgeving waarin alle stemmen gehoord en gewaardeerd worden.

Het belang van Diversiteit en Inclusie

Organisaties die diversiteit en inclusie omarmen, profiteren van een breder scala aan perspectieven en ideeën. Dit leidt tot creatieve en innovatieve oplossingen en verbetert de relatie met een divers klantenbestand.

Diversiteit en inclusie gaat over meer dan alleen acceptatie; het is het actief betrekken en waarderen van alle individuen. Onze training belicht het belang van intersectionaliteit - de erkenning dat mensen verschillende identiteiten en ervaringen hebben die elkaar overlappen en beïnvloeden. Dit begrip is cruciaal om effectief diversiteitsbeleid te ontwikkelen en te implementeren.

Door het aanpakken van stereotypen en vooroordelen, creëert onze training een fundament voor een open en respectvolle werkomgeving. Deelnemers leren het belang van bewustwording in hun acties en besluitvorming, waardoor uitsluiting wordt geminimaliseerd en een inclusieve cultuur wordt versterkt.

Programma

Het programma is opgedeeld uit de volgende onderdelen:

Introductie en kernbegrippen
 • Korte voorstelronde en doelstellingen van de training
 • Introductie tot Diversiteit en Inclusie met een focus op het belang ervan in de werkomgeving en een overzicht van de huidige trends
Bewustwording en perspectieven : Diversiteit en inclusie begint bij jezelf
 • Interactieve oefeningen gericht op het herkennen van eigen vooroordelen en stereotypen
 • Verdieping in intersectionaliteit en de invloed van overlappende identiteiten
Strategieën voor Inclusie
 • Het toepassen van inclusieve communicatie door het leren van de basisprincipes en technieken
 • Methoden om uitsluiting te herkennen en te voorkomen
Implementatie en Actieplannen
 • Richtlijnen voor het ontwikkelen van eerste stappen naar een inclusieve organisatie
 • Bespreking van relevante rollen in dit proces
 • Persoonlijk actieplann
Afsluiting

Trainer

Fien is gedreven over het thema diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DG&I). Dit is het resultaat van haar ervaring in het bevorderen van DG&I binnen tal van organisaties, het ontwikkelen van een DG&I-framework in onze dienstverlening, en het faciliteren van diverse bewustwordingssessies met medewerkers, leiders en directeuren. Integraal sturen op het verbeteren van DG&I, samen met de gehele organisatie, dat is waar zij voor staat. Met een achtergrond in leiderschap en veranderkunde is Fien werkzaam in het team HR & employee experience. Haar kenmerkende eigenschappen zijn culturele sensitiviteit, enthousiasme en een gedreven streven naar een inclusieve samenleving. Enkele van haar klanten zijn onder andere Wageningen Universiteit & Research, Shimano, RAI Amsterdam, Enexis en ING.

Alma Vermeulen

Resultaat

Dit korte programma is ontworpen om deelnemers vertrouwd te maken met de belangrijkste aspecten van diversiteit en inclusie. We leggen vooral de nadruk op hoe je dit in de praktijk kunt toepassen en geven handige strategieën voor op de werkvloer. Het is interactief en gericht op het stimuleren van bewustwording. Aan het einde van de training:

 • Begrijp je de verschillen tussen de definities binnen het thema diversiteit en inclusie
 • Herken je je eigen voordelen
 • Weet je welke mogelijkheden er zijn rondom het aanspreken van collega’s over “niet inclusief gedrag”
 • Beschik je over handvatten om inclusiviteit op de werkvloer te bevorderen
 • Persoonlijk actieplan om de verandering in te zetten
 • Praktische informatie

  Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

  House of Dialogue Nieuwe Spiegelstraat 11 1406 SG Bussum tel: 035 – 54 11 844 Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving .

   Kort samengevat

   • Duration 1-dag
   • PO 6 PO 6
   • Price 695 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   Diversiteit & Inclusie

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
   Deelnemer Gespreksleider Intervisie
   2024
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina