De Duurzame Accountant

De Duurzame Accountant

Relevantie

Binnen het werkterrein van de accountant wordt het thema ‘duurzaamheid’ en duurzaamheidsverslaglegging steeds belangrijker. Met de introductie van regelgeving zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), is het nu meer dan ooit cruciaal voor accountants om ESG-principes (Environmental, Social, and Governance) te integreren in hun praktijk, vooral in het kader van ESG-rapportage. Onze training 'De Duurzame Accountant' duurt 1 dag en vindt plaats in onze locatie in Bussum. De opleiding is speciaal ontwikkeld om accountants te ondersteunen in dit nieuwe landschap van duurzaam financieel management.

De training is ideaal voor accountants die hun dienstverlening willen aanpassen of uitbreiden in lijn met de groeiende vraag naar duurzaamheid en transparantie in bedrijfsrapportages, zoals voorgeschreven door de CSRD en relevante ESG-rapportage regelgeving. Ook voor accountants die zich willen bekwamen in het verrichten van CSRD audits is dit programma geschikt, als een eerste introductie tot het thema en de complexiteit van duurzaamheidsverslaglegging in de hedendaagse accountancy.

Waarom bij Kyden?
 • Kleine groepen, dus extra aandacht voor jou als deelnemer
 • Ervaren docenten met achtergrond in en kennis van het werkveld
 • De expert in ESG en CSRD

Programma

De tweedaagse training is met zorg ontworpen om accountants kennis te laten maken met voor accountancy relevante ESG-principes, in het bijzonder de CSRD-richtlijn.

Dag 1: fundamenten van ESG
 • Een introductie tot ESG, inclusief de oorsprong en terminologie
 • Bespreking van de huidige stand van zaken rondom EU ESG wetgeving, waaronder de CSRD
 • Een case study om de impact van ESG op MKB klanten te begrijpen, met praktijkvoorbeelden
Dag 2: toepassing van ESG in de accountancy praktijk
 • Verkenning van de relevantie van ESG in verschillende accountancy disciplines
 • Een breakout sessie met focus op het ontwikkelen van handelingsperspectieven voor accountants in hun dagelijkse praktijk, gericht op ofwel ESG & belastingadvies, ofwel ESG & financiële accounting
 • Discussie over de potentie van ESG voor accountants, inclusief de impact en commerciële kansen

Trainer

Quirin Niessen

Quirin is principal consultant bij Kyden met ruim 15 jaar internationale ervaring binnen Consultancy / Project management.

Binnen Kyden is hij verantwoordelijk voor het Thema 'CSRD voor Compliance & Impact'. Naast het ontwikkelen van dit relatief nieuwe, multidisciplinaire kennisgebied, is hij dagelijks bij/met klanten aan de slag met het verduurzamen van organisaties. Voorbeeld klanten: Schiphol, ASML of het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Expertisegebieden: ESG, CSRD, Carbon footprinting, Verandermanagement, Sourcing & Procurement.

Resultaat

Na het volgen van deze training zijn deelnemers in staat om ESG-principes te integreren in hun werk als accountant. Dit, dankzij het geboden theoretische kader, praktische voorbeelden en concrete handelingsperspectieven. Daarnaast krijgen deelnemers inzicht in de commerciële kansen die voortvloeien uit ESG-integratie Samenvattend: door deel te nemen aan onze training neemt de deelnemer een cruciale stap in het uitbreiden van haar/zijn professionele dienstverlening en draagt bij aan een bedrijfswereld die steeds meer richting duurzaamheid beweegt.

Praktische informatie

Data, locatie en tijden
 • 18 september & 25 september 2024 in Bussum
 • 29 november & 6 december 2024 in Bussum
 • Routebeschrijving

  House of Dialogue
  Nieuwe Spiegelstraat 11
  1406 SG Bussum
  tel: 035 – 54 11 844

  Met het openbaar vervoer Vanaf treinstation Bussum-Zuid loop je in 10 minuten naar onze locatie. Klik hier voor de routebeschrijving Vanaf treinstation Naarden-Bussum bereik je ons lopend in een kwartier. klik hier voor de routebeschrijving Met de auto Kom je met de auto, dan zijn er plekken in de Nieuwe Spiegelstraat naast café ‘De Koperen Kraan’ waar je kunt parkeren. De rest van de Nieuwe Spiegelstraat is enkel voor vergunninghouders. Je kunt parkeren op het parkeerterrein naast House of Dialogue, aan de Cacaostraat. Let op: voor de parkeerlocaties geldt betaald parkeren. klik hier voor de routebeschrijving

   Kort samengevat

   • Duration 1-dag
   • PO 6 PO 6
   • Price 790 excl. btw

   Inschrijven is zo gedaan

   Vul binnen 1 minuut jouw gegevens in.

   De Duurzame Accountant

   Select

   Wat anderen zeggen over onze trainingen

   “Een heel inhoudelijk goed en diepgaand traject waar je het vak van mediation echt leert. Het sluit heel erg aan bij de praktijk.”
   Alumnus Mediationopleiding
   2021
   ''Cornelie heeft veel ervaring en legt de intervisie theorie goed uit op een prettige manier. Het oefenen met elkaar werkte heel goed om de effecten van verschillende aanpakken zelf te ervaren.''
   Deelnemer Gespreksleider Intervisie
   2024
   “Fijne indeling, duidelijk en alle ruimte voor overleg.”
   Deelnemer Patroonscursus
   2022
   “Soft skills staan niet hoog op de prioriteitenlijst van advocaten. Toch zijn deze belangrijke. Neem de tijd, ga er open in en je zult ervaren dat het heel veel kan brengen”
   Deelnemer Opfris Patroonscursus
   2022
   “Een groot cadeau voor mezelf.”
   Alumnus E. van Hardeveld
   2021
   “Je leert goed naar je organisatie kijken, maar ook goed naar jezelf. Wat kan en moet beter en welke belemmeringen zijn er om dat te realiseren?”
   Deelnemer KNB Bedrijfsvoering
   2022

   Carole helpt je graag

   Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de juiste training voor jouw ambitie?

   Carole Huntjens trainingspagina