Duurzaam versnellen met ESG Young Professionals

Environment, Social en Governance (ESG) heeft de aandacht van veel bedrijven in Europa. De komst van Europese wet- en regelgeving op het gebied van ESG heeft al op korte termijn impact. Het versnelt de overgang naar een meer duurzame bedrijfsvoering aanzienlijk. Staat jouw organisatie voor de uitdaging om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen? Ontdek hoe onze Young Professionals kunnen ondersteunen bij het ontsluiten van beschikbare data binnen de organisatie en het aanjagen van duurzame veranderingen.

De Young Professional brengt frisse ideeën, actuele kennis en een sterke toewijding aan duurzaamheid naar jouw organisatie. Ze begrijpen niet alleen de nieuwste ontwikkelingen binnen ESG en CSRD, maar beschikken ook over de vaardigheden om data te verzamelen, draagvlak te creëren binnen diverse teams en strategieën te implementeren die duurzaamheid in de kern van het bedrijfsbeleid verankeren. Met een scherp oog voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en een energieke benadering van hun rol dragen deze Young Professionals bij aan het vormgeven van een duurzame toekomst voor organisaties.

 

De rol van de ESG Young Professional

Onze ESG Young professionals hebben expertise in finance, business, project- en changemanagement of een achtergrond in sustainability. Zij zijn in staat jouw organisatie verder te helpen en jou te ontzorgen. Met een proactieve houding en open blik zijn zij uitstekend in staat te schakelen met verschillende afdelingen om gegevens te verzamelen over de milieu-, sociale en governance-inspanningen van de organisatie. Daarnaast kunnen zij ondersteunen bij het in kaart brengen en monitoren van KPI’s, het betrekken stakeholders, in- en externe communicatie, en als coördinerend aanspreekpunt helpen met het samenbrengen van acties en initiatieven over afdelingen heen. 

Kortom, als je zoekt naar een manier om jouw organisatie te verrijken met nieuwe energie, frisse denkwijzen en betrokkenheid van de volgende generatie professionals, stuur ons dan een bericht. Samen kunnen we bouwen aan een veelbelovende en duurzame toekomst.

Sijtje bij Lely

Sijtje richt zich binnen Lely op de ontwikkelende regelgeving rond Extended Producer Responsibility (EPR). EPR houdt in dat je als bedrijf verantwoordelijk bent voor de recycling van producten nadat ze worden afgedankt door de consument. Sijtje houdt zich bezig met de registratie van het afval dat Lely op de markt brengt, ze beheert de recycling initiatieven en onderzoekt of deze itiatieven verder uitgebreid kunnen worden. Daarnaast monitort ze de Europese en nationale wetgeving over dit onderwerp. Lees meer over deze opdracht in de blog van Sijtje.

Sijtje de Leeuw

Helena bij Gemeente Amsterdam

Helena neemt bij Gemeente Amsterdam de rol van projectleider “verbonden stad” op zich. De focus ligt op onderzoek naar diversiteit & inclusie om verbinding tussen mensen in Stadsdeel Zuid in kaart te brengen. Wat kan er verbeterd worden om verbinding te versterken en welke activiteiten op gebied van verbinding dragen daadwerkelijk bij aan de uitvoering van het diversiteitsbeleid? Dit gebeurt middels literatuuronderzoek gecombineerd met veel verschillende bijeenkomsten binnen het stadsdeel om de verbinding in de praktijk te zien.

Helena Gutleb
Hanne Steenhuis
Hanne Steenhuis
Business Unit Lead Projects

Bespreek de mogelijkheden

Klaar om de duurzame transformatie te omarmen?

Ontdek hoe onze ESG Young Professionals jouw organisatie naar nieuwe hoogte kunnen brengen