Logo_RDO.svg
Consulting & Tranformation

Op weg naar een frictieloze klantervaring voor Nederlandse ondernemers

Hoe gaan we klantgericht werken, ten tijde van COVID-19, en wat moeten we doen om onze collega’s hierin goed mee te nemen?

Oplossing

We zijn deze opdracht begonnen met het oprichten van een multidisciplinair team van CX-professionals. Met elkaar hebben we het perspectief van de Nederlandse ondernemers (klanten van RVO) naar binnen gebracht middels kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Bevindingen zijn gedeeld met collega’s die in verschillende communicatiekanalen en in direct klantcontact stonden. Om dagelijks te kunnen  verbeteren hebben we  vervolgens een agile werkwijze ontwikkeld. Hierin staat Customer Journey Mapping centraal. Zo ontdekken we continu klantbehoeften, (her)ontwerpen we dienstverlening en implementeren we verbeteringen.

“Tegenwoordig hoor ik managers aan hun teams vragen: ‘Waar in de klantreis zien we dit terugkomen?’ De ontwikkelde werkwijze en de effecten ervan worden dus echt eigen gemaakt. Het mag van mij natuurlijk altijd meer, maar ik ben enorm trots op dit begin.”

Robert Vels - Lead Service Verbeter Teams RVO

Over RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt voorlichting, advies en financiering. RVO is een agentschap van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat en ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bezoek hun website →

Start jouw succes verhaal

Ben jij geïnspireerd geraakt door het verhaal van RVO? En wil jij met jouw bedrijf ook verder groeien? Neem contact op met Nikkie de Bruijn.

De resultaten

Drie verbeterteams geïntroduceerd 

Continue verbetering voor klanten middels vastgelegde werkwijze en governance

Verschillende verbeteringen doorgevoerd

Stijging van de klanttevredenheid bij ondernemers 

Verkorten van doorlooptijden van verbeteringen en grotere projecten

Thema's voor deze transformatie

Continu verbeteren o.b.v. agile werken

Digital analytics

Introduceren CX-methodieken (bijv.: Design Thinking, Customer Journey Mapping en UX onderzoeken)